Projects‎ > ‎Urban Design‎ > ‎

Flint Flat Lot Competition








A reflective Tudor-style dwelling cantilevers above a mirrored pedestal in the center of a parking lot in downtown Flint. This temporary installation was designed to raise awareness of Flint’s ongoing urban blight, shrinking population, and neighborhood revitalization efforts. The reflective structure blends in with its surroundings, blending into the city. The platform below is a stage and community gathering space.

Mark’s house was a collaborative effort of two design firms, AIA Flint, and the Flint Public Art Project. The design competition-winning installation is by the London-based firm, Two Islands. Our firm, Sedgewick & Ferweda Architects, is the architect of record. This project has received numerous articles and publications, including the American Institute of Architect’s publication, ARCHITECT Magazine.